Keresés

Vendégkör megtartása fodrászként - 5 tipp!

Az újév egyik legfontosabb kihívása a vendégkör megtartása! Így csináld!

A vendégkör megtartása és a megfelelő kapcsolat kialakítása minden fodrász számára sarkos kérdés lehet. Bár néhány fodrásznál szinte állandóan tele a naptár, akár olyannyira, hogy vendégkör-stopot vezetett be, mások számára kihívást jelenthet meglévő vendégeik megtartása is. Most összegyűjtöttünk néhány tippet, amely segíthet abban, hogy a vendégek hűségesek maradjanak hozzád, esetleg olyannyira bízzanak benned, hogy kilépjenek a komfortzónájukból frizurák terén.

Vendégkör megtartása – íme az 5 tipp!

1. Vizuális megjelenés

Sok szalonban láthatunk a falon képeket vagy grafikákat bizonyos frizurákról. Természetesen az internet is nagy segítségünkre lehet egy-egy szép fotó felkutatásában, de előnyösebb, ha saját képeinket használjuk, hiszen azok referenciaként is szolgálhatnak számunkra. Ez persze igényel némi pénzügyi ráfordítást (pl. jó telefon vagy fényképezőgép, LED kör), de egy idő után megtérül ez a befektetés.

2. Közösségi média

Az előző ponttal szorosan összefügg a közösségi média használata, amelyről már többször is cikkeztünk. Egy közösségimédia-oldal elindítása, majd pedig megfelelő fenntartása nemcsak megtartani segíthet vendégeinket, de a bővülésben is szerepet játszhat. A vizualitás a közösségi médiában is nagyon fontos, hiszen ezeken a platformokon is közölhetünk képeket, videókat, amelyek megfelelő minőségben elkészítve imponálók lehetnek potenciális vendégeink számára.

3. Termékek és eszközök értékesítése

Minden vendégnek szüksége van jó minőségű hajápolókra és eszközökre (még ha ezzel nem is mindig vannak tisztában). Szalonunk bevételeit termékek vagy eszközök értékesítésével is növelhetjük. Ám ennek aktuális szabályai mellett mindig figyeljünk arra is, hogy valóban jó termékeket ajánljunk a vendégnek, hiszen akkor fog visszatérni hozzánk és bízni a munkánkban, ha az otthoni hajápolás és -formázás során is pozitív eredményeket tapasztal.

4. Ösztönözzük a vendéget merészségre

Természetesen óvatosan, figyeljük a vendég reakcióját, de mindig jó, ha ki tud lépni a komfortzónájából. Arról nem is beszélve, hogy a fodrász számára is szakmai kihívás lehet egy-egy új frizura elkészítése az adott vendégen. Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy ha olyan frizurát ajánlunk a vendégnek, amelyet karban kell tartani, akkor szinte biztosan vissza fog térni hozzánk bizonyos időközönként.

5. Empátia és kommunikáció

Magától értetődő, hogy a fodrász-vendég kommunkiációnak is sikeresnek kell lennie ahhoz, hogy a vendégek nálunk maradjanak. Egy őszinte beszélgetés vagy épp egy szakmai konzultáció egy adott frizuráról bizalmat építhet a vendégben. Érdemes arra is figyelmet szentelnünk, hogy valamilyen módon segítsük a vendég lelki világát (természetesen a magunkéra is odafigyelve), hiszen ezerszer hallottuk már: egy jó fodrász pszichológus is. Ha pedig emellé türelmesek és empatikusak vagyunk, akkor garantált a siker a vendégek körében.

Reméljük, hogy az újévben mindenki bővülő vendégkörrel és kényelmesen teli naptárakkal dolgozik majd.

Inspiráció: Concept Hair Magazine

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)