Keresés

Bosszú haj - avagy frizura a válóperre

Bosszú alak, bosszú ruha: ismerős ugye? Most itt a bosszú haj is!

Biztosan sokan találkoztatok már a következő fogalmakkal: bosszú ruha és bosszú alak. Ez általában a válóperre, válásra való felkészülést takarja. Ilyenkor a hölgyek vesznek egy különlegesen szép ruhát és lefogynak, hogy a férfi „megtudja kitől válik el”. A fogalom így nem új keletű. Olyan hírességek is viseltek már bosszú ruhákat, mint Diana hercegné, Ariana Grande vagy Jennifer Aniston.

A Fodrászinfó Pro csoportban (ahova várunk téged is, ha fodrász vagy) azonban most találkoztunk a bosszú haj fogalmával is. Sőt, akadnak olyan fodrászok, ahova előszeretettel jár több vendég is ilyen frizurát kérni. Kovács Zoltánról van szó, az Emmebi Italia Magyarország mesterfodrászáról.

Bosszú haj – a hétköznapoktól az influenszerekig

A szakember szerint a hétköznapok monotonitása és a nem megfelelő otthoni környezetnek köszönhetően az emberek egy része háttérbe helyezi önmagát, ez pedig idővel a stíluson, frizurán is meglátszik.

„Egy váláskor vagy megcsaláskor az emberek könnyebben mozdíthatók ki a komfortzónájukból. Amikor „bosszú hajat” készítünk, akkor valójában csak kihozzuk a frizurából a lehető legtöbbet. Nekünk szakembereknek tudnunk kell, hogy mi az a változás, ami még igényes módon kivitelezhető.” – mondta el Zoltán.

Kovács Zoltán, az Emmebi Italia Magyarország mesterfodrásza

Ma már divatos fogalom a coaching, amely a közösségi médiában is jelen van, szinte bárki által hozzáférhető. Kovács Zoltán kiemelte, hogy mindenki frizurájából ki lehet hozni a legtöbbet, de fontos, hogy a lélek is rendben legyen. Önbizalom, magabiztosság és lelki nyugalom kell ahhoz, hogy fizikailag is egészségesek legyünk. A „bosszú haj” egyfajta segítség abban, hogy a vendég valódi énje kerüljön felszínre. Az elsődleges cél sosem a bosszú, hanem a vendég boldogsága.

Fodrászinfó tippek bosszú hajhoz

Ha érintett vagy (és őszintén reméljük, hogy nem!), hoztunk neked négy nagyon népszerű stílust, amelyek között reméljük megtalálod magad:

#1 Balayage

A balayage az egyik legnépszerűbb technika, most is virágkorát éli és számtalan variációban elérhető. Biztosan te is megtalálod a neked legjobban tetsző színt és stílust.

Bocskai Rita balayage munkái

#2 Hamvas árnyalatok

Szintén hódító divat: a hamvas árnyalatok vagány lookot kölcsönöznek viselőjének. A színeket pedig mindig fel lehet dobni egy merész hajvágással.

Hamvas szőke haj

#3 Hajfonatok

Ha hosszú hajad van és csupán valami egyszerűben gondolkozol, válogathatsz az akár otthon vagy egy szakember székében is elkészíthető fonatok között. A lehetőségeid végtelenek.

Tóth S. Viktória és Tajti Enikő hajfonatai

#4 Göndör haj

Sokan nem is tudják, de hajuk valamilyen mértékben hullámosodna, göndörödne, ha megadná neki a lehetőséget. Egy bosszú frizura alkalmat ad arra, hogy kipróbálj göndörítő termékeket, a természetes göndörséget előhozó kozmetikumokat vagy akár a CGM-et. Egy dögös göndör frizura mindenkit megbabonáz.

Göndör frizura

Forrás: Glamour

Képek: Fodrászinfó Pro, Pinterest, KEVIN.MURPHY

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)