Keresés

Framesi Blonde Secret: Rudy d'Amico Magyarországon (videó!)

Az amerikai-olasz fodrász először járt hazánkban a Framesi Blonde Secret rendezvényén!

A Framesi minden oktatása alkalmával megmutatja az olasz életérzést a magyar fodrászoknak. Sikeres és jó hangulatú bemutatókat tartottak már a Framesi Morphosis termékcsalád és az Eclectic hajfestékek kapcsán. Az idei legnagyobb dobásuk az októberben Budapesten megrendezendő Framesi International Congress. Tavaszi oktatásuk a Blonde Secret címet viselte, ahol Rudy d’Amico mutatta be a tavaszi kollekciót, a legújabb 5D Gloss terméket és a Framesi iWave rendszerét.

Rudy d’Amico kiemelte, hogy erre nagy szükség van, hiszen a göndörség manapság egyre népszerűbb. A Framesi iWave azonban nem csak egy újabb termék a sok között, hanem egy komplett hullámosítási rendszer, amely személyre szabottá teszi a frizurakészítést.

A Framesi Is The Hair kollekció frizurái

Rudy d’Amico a Framesi tavaszi kollekciója, az Is The Hair vágásainak bemutatásával kezdte oktatását. A modellek haját Mikéné Novák Erika és Balogh Máté festették előzetesen, az amerikai-olasz fodrász pedig a színpadon vágta a kollekció formáit. Megnézhettük többek között a tavaszi kollekció Free, Reactive és Quiet darabjait, olasz hajvágási stílusban: egyszerűen, könnyen kivitelezhetően, mégis egyedi módon. Az olasz stílusú hajvágás egyébként többször szóba került a képzésen. Ha néhány szóban kellene összefoglalnunk, akkor egy olasz hajvágás:

  • egyszerű,
  • divatos, mégsem tömegcikk,
  • hosszantartó

Rudy d'Amico a Framesi tavaszi-nyári kollekciójának egyik hajvágását mutatja be! ✂️✂️✂️

Posted by Fodrászinfó on Sunday, April 14, 2024

A résztvevő fodrászok egy a kollekció frizuráit bemutató ismertetővel is gazdagodtak, amelyben nem csak vizuális anyag, de pontos leírások, receptúrák is találhatók, valamint hozzáférés a Framesi online oktatási felületéhez, amelyet a márka igyekszik folyamatosan bővíteni és fejleszteni.

Az ismertető csomag egyébként bárki számára elérhető a Framesi honlapján illetve a magyar képviselet elérhetőségein. 2025-től pedig a csomag magyar nyelven is megjelenik majd!

Framesi iWave – fókuszban a göndörség

Az oktatás második fele a göndörségre épül. Rudy d’Amico bemutatott néhány styling technikát az előző részben elkészített frizurákon, majd pedig egy göndör hajvágás következett. A szakember megosztott a közönséggel néhány talán kevésbé ismert vágási technikát és trükköt illetve hangsúlyozta a hajvágás érzelmi részének fontosságát, amely az utolsó simításokkor, a személyre szabás során jelenik meg.

Hiszen nem elég, ha valaki elkészíti a kollekciókban látott frizurát. Fontos, hogy azt egyrészt a saját stílusára formálja, másrészt a vendég igényei és személyisége szerint alakítsa. Így a hajvágás nem csak technikai feladat, hanem érzelmi és szellemi kihívás is egyben.

A göndör hajvágás közben és után Rudy d’Amico és Balogh Máté együtt mutatta be a Framesi iWave eszköz használatát. Az első pillanatokban kiderült, hogy éppen a személyre szabhatóság miatt az eszköz használata is sokféleképpen, több technikával történhet. Ez a képzés csupán egy rövid betekintést nyújtott a Framesi hullámosító rendszerébe, Balogh Máté azonban a közeljövőben kifejezetten az iWave-re épülő oktatásokat indít majd.

Vadas János a HairSpa Hungary ügyvezetője kiemelte, hogy nagyon örül a rendezvény sikerének, hiszen manapság egyáltalán nem könnyű kitűnni és összehozni a fodrászokat egy-egy eseményre. Rudy d’Amico meghívásával szerettek volna egy új nézőpontot is megismertetni a fodrászokkal, amely által egy kis bepillantást nyerhetnek a Framesi olasz világába.

Framesi Blonde Secret – így érezték magukat az oktatók

Rudy d’Amico

„A magyar fodrászcsapattal és a szervezőkkel már az első pillanattól létrejött az összehang, csodálatos volt a közös munka. Azt gondolom, hogy a képzés is jól sikerült. Úgy látom, hogy a magyar fodrászok nagyon szeretnének tanulni, ami az egyik legfontosabb tulajdonság fodrászként. Nagyon örültem a sok résztvevőnek és azt láttam, hogy ezidáig ők voltak a leginkább vevők az iWave újdonságára.

A göndörség azért fontos és azért lett népszerű az utóbbi időben, mert a szalonba járó nők megunták az egyenes vagy a hagyományosan hullámosított hajat. Valami másra vágynak: egyedire, nagyobb volumenre, valódi hullámra. Az iWave megadja a személyre szabott, modern hullámok lehetőségét.”

Balogh Máté

„Rudy nagyon profi és kemény vezető. Nagyon határozott, de rendkívül jó vele dolgozni. A legjobban az tetszik benne, hogy alapvetően szeretné bemutatni a teljes koncepciót, de hagy némi szabadságot is a dologban. A mostani kollekció hihetetlenül szalonbarát és hasznosítható a mindennapokban. Nem tudnék benne olyat mondani, amit ne lehetne alkalmazni a vendégeken.

Büszkén mondhatom, hogy az iWave-et én használhattam először az országban. Azt gondolom, hogy felül kell kerekednünk a hullámosításról eddig tanultakon. Meg kell tanulnunk, hogy ez nem egy feszes, kötött technika, hanem az olasz életérzésnek megfelelően egy laza és személyre szabott rendszer. A göndörség népszerűsége miatt úgy gondolom, hogy nagyon be fog futni a termék. A göndör haj vágása és formázása egyáltalán nem annyira nehéz feladat, mint sokan gondolják.”

Mikéné Novák Erika

„Sok kihívást tartogatott a közös munka Rudy-val, de nagyon élveztem. A kollekció nagyon vendégorientált, szerencsére az utcán is könnyedén viselhető. A frizurák érdekesek, jó a színek összeállítása és a képzésen olyan technikákat tanulhattunk, amelyeket máshol nem ismerhettünk volna meg.

Az iWave technológiája nagy újdonság Magyarországon. Remélem, hogy nagy sikere lesz. A közönség figyelmét úgy látom, hogy felkeltette, úgyhogy bizakodó vagyok. Van benne fantázia és lehetőség, aki ezt ki tudja használni, annak csodálatos segédeszköze lesz.”

Galambos Ferenc

"Amikor Rudy Amerikából átment Olaszországba, őt is megijesztette az olasz életérzés lazasága és szabadsága. Az olasz fodrászokkal való első találkozásaim belőlem is ezt az érzést váltották ki. Azonban, amikor találkoztam az olasz vezetőséggel és aztán az általunk meghívott fodrászokkal, mindig megnyugodtam. Rudy a mögötte álló Sassoon-tudással nagy szakértelemmel tudja közvetíteni az olasz lazaságot is.

Valójában ez a kulcsa a kollekció kivitelezhetőségének is. Sok kollekció nem használható a szalonban, mert extravagáns vagy éppen időigényes. Most azonban klasszikus formákat láthatunk, benne a jellegzetes olasz lazasággal. Éppen ez teszi szalon- és vendégbaráttá ezt a kollekciót.

Az iWave csavaróit a vendég igényei szerint állítjuk össze. Egyetlen eszköz akár négy részből is összeállhat, ezáltal nagyon egyedi, igény szerinti hullámkép készíthető vele. Ebben is megjelenik a szabadság. A göndör haj trendkorszakaiban mindig az olaszok fejlesztették ki a legjobb technikákat. Ez pedig most is így van: ez a hullámosítás „szabadkezes” technikája."

Képek: Hairspa Hungary

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)