Keresés

Ikonikus díva hajak régen és most

Ezek a legikonikusabb díva hajak!

Bármilyen alkalomról, eseményről is legyen szó, a napjainkban ismert sztárok mindig odafigyelnek a megjelenésükre. Ezeket pedig nyitott szemekkel figyeli a nagyközönség és mindig akadnak olyan elemek, például egy frizura, amely megmarad a köztudatban. Most ezekből hoztunk egy válogatást. Mutatjuk, mik a legikonikusabb díva hajak régen és ma!

Ikonikus díva hajak régen és most

Zendaya Coleman

A díva hajak egy-egy eseményen sokszor szólnak a frizurán keresztüli tér és hatalomszerzésről. A sztárvilágban ugyanis az alkalmak adtán minden sztár célja az, hogy az ő megjelenésük kapja a legnagyobb reflektorfényt. Ezt a 2017-es Met Gálán Zendaya Coleman-nek sikerült a legjobban megvalósítania, terebélyes és göndör haját ugyanis nagyon szerették a kamerák. 

Solange Knowles

Solange Knowles amerikai énekesnő, dalszerző és producer a 2014-es CFDA Fashion Awards New York-i eseményén Zendaya Coleman-hez hasonlón csak úgy vonzotta a tekinteteket. A két sztár közti különbség csak az, hogy Solange frizurája eredetileg is göndör, míg Zendaya fodrászának valószínűleg nem kevés munkája volt a haj elkészítésében.

Mariah Carey

Mariah Carey-nek, a "karácsony nagyasszonyának" mindig is természetesen göndör volt a haja. Ezt pedig a klipjeiben, illetve a mindennapi életben is szereti feldobni, variálni, de néha még egyenesre is vasalja.

Képek forrása: Mariah Carey Instagram oldala

Cardi B

Eddigi sztárfrizuráinkra nem volt jellemző a feltűzés és különböző hajdekorációkkal sem találkozhattunk. Cardi B azonban most pótolja ezt a hiányunkat azzal a frizurájával, amelyet a 2019-ben megnyert Grammy-díj átadóján viselt. Hajába erre a jeles alkalomra ugyanis nyakláncához és ruhájához pontosan passzoló gyöngyöket tett, nem is keveset.

Jennifer Lopez

A díva hajak lehetnek letisztultak, egyszerűek is. Erre számos példát hozott nekünk a nemrégiben megrendezett Golden Globe 2024, de az egyszerűbb frizurát viselők táborát erősítette Jennifer Lopez is, aki a 2023-as Grammy díjátadón definiálta újra a díva frizurák fogalmát egy feltűzött, alul hullámos hajjal.    

Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna

A sztárvilágban a színes hajakból sincs hiány. Legyen szó akár egy letisztult szőkésbarnáról, vagy éppen sárgáról és vörösről, a különböző eseményeken ezekkel már mind találkozhattunk. Cikkünkben pedig a különböző színeket Beyoncé, Lady Gaga és Rihanna képviselik, akik ezzel megmutattak egy kicsit a legerőteljesebb valójukból.

Madonna

A dauer-olt frizura az 1980-as évek nagy trendje volt. Így nem meglepő, hogy Madonna is hatalmas sikert aratott ezzel a hajstílussal az MTV 1984-es zenei díjátadóján.

Christina Aguilera, Jessica Simpson, Britney Spears

Christina Aguilera, Britney Spears és Jessica Simpson mind-mind a popszakma kiemelkedő dívái. Triójuk pedig mintha a frizurájuk terén is összekapcsolódott volna. Alkalmak adtán ugyanis mindannyian jelentek már meg göndör hajjal, megmutatva a stílus különböző variációit.

Janet Jackson

Janet Jackson egy egyszerű és elegáns frizurával írta be magát a történelembe. Természetesen göndör fürtjeit ugyanis feje tetejére tűzte.

Ariana Grande

Cikkünk során szerintünk tökéletesen megmutatkozik, mennyire népszerű is a göndör haj. Sztárjaink nagytöbbsége ugyanis ezt választotta és választja ma is egy-egy jelesebb eseményre. Kivételek azonban mindig akadnak. Cikkünkben ezt a szerepet Ariana Grande tölti be, aki megmutatja nekünk, hogyan is tud elegáns lenni egy lófarok pár könnyű loknival.

Diana Ross

Az 1970-es évekre kifejezetten jellemző, hatalmas hajkoronák már örökre a köztudatban maradnak. Ezt pedig az is bizonyítja, hogy cikkünkben Diana Ross ikonikus frizurája is helyet kapott. A jelenleg 79 éves énekesnőnek egyébként ma is göndör a frizurája, csak egy kicsit visszafogottabb méretben.

Diana Ross haja régen és most. A második kép forrása: Diana Ross Instagram oldala

Kacey Musgraves

A Grammy-díjas Kacey Musgraves 2019-ben a Dolly Parton előtt tisztelgő dalához egy olyan ikonikus frizurát választott, melyet maga az énekesnő is viselt egykor.     

Kacey Musgraves a kép jobb oldalán látható Dolly Parton mellett

Whitney Houston

A sok göndör frizura után valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy Whitney Houston-nak is természetesen göndör a haja. Ezt pedig az énekesnő maximálisan ki is használta és csak nagyon kevés alkalommal jelent meg egyenes frizurával.

 Amy Winehouse, Rita Ora, Adele

A következő sztártriónk Amy Winehouse, Rita Ora és Adele más megközelítésekbe helyezték a díva hajakat. Míg Rita Ora és Adele az elegáns megjelenést képviselik, addig Amy Winehouse egy igazán dögös és tüzes, feltűzött frizurával volt leginkább látható, amely a védjegyévé is vált.

Barbra Streisand

Barbra Streisand göndör, levágott fürtjei abszolút ikonikusnak számítanak a sztárvilágban. A Csillag születik című filmben viselt frizurára ugyanis mindenki emlékszik, még akkor is, ha ma már nem így hordja haját a jelenleg 81 éves színész-énekesnő. Frizurája ma már legtöbb esetben egyenes, néha hullámos.

Barbra Streisand díva haja a Csillag születik film idejéről

Dolly Parton

Ha a platina szőke színre gondolunk, azonnal Dolly Parton jut eszünkbe. A színész, zeneszerző és énekes ugyanis a köztudatba ezzel a frizurával épült be és ez ma sincs másképp. A szín mellett Dolly Parton frizurájának másik védjegyei a rétegek.

Cher

Cher frizurája... vagy éppen frizurái sokak számára egy külön kategóriát jelentenek. Ennek - és az előbbi többes számunknak - az oka, hogy Cher folyamatosan változtatja megjelenését. Volt már a haja göndör, egyenes, fonott, de egy egészen bevállalós frizurát is láthattunk már tőle. Mutatunk egy összeállítást:

Téged melyik díva haj inspirál?

Írd meg Nekünk, kíváncsiak vagyunk!

Képek forrása: Pinterest