Keresés

Körömtrend 2024

Tarts velünk és mutatjuk, mi a körömtrend 2024-ben!

Az év eleje mindig az új trendekről szól, ez pedig 2024-ben sincs másképp. Idén is írtunk női hajtrendről, férfi hajtrendről és hajszíntrendről is. Azonban néha mi is kitekintünk a szépségipar más szegmenseibe, hogy onnan is merítsünk ihletet. Így hát most tarts Velünk és mutatjuk, mi a körömtrend 2024-ben! Fodrászinfó révén pedig természetesen minden stílushoz hoztunk egy-egy hozzájuk passzoló frizurát!

Körömtrend 2024

A körmök világa a kreativitás terén sosem okozhat csalódást, hiszen bármi megvalósítható. Az ötletek csak a vendégek fantáziájától és a körmösök képességeitől függenek. Így az idei körömtrend is bővelkedik a különböző változatokban, legyen szó krómos hatású körmökről, 3D masniról vagy akár visszafogott eleganciáról.

De nem is húzzuk tovább a szót: Jöjjenek a körmök és a frizurák!

"Y2K" körmök

Az Y2K körömstílus a 2000-es évek divatját éleszti újra. Azt az időszakot, amikor a csillogó, fémes és zselés textúrák, a merész, akár 3D-s díszítések hódítottak a körmökön. Az pedig, hogy ezt milyen színnel körítették, gyakorlatilag mindegy volt. Ez a trend így hatalmas nosztalgikus erővel bír, amit egyszer mindenkinek ki kell próbálnia! A körömstílus külön érdekessége pedig, hogy azt a Z generáció hozta vissza a köztudatba, úgy, hogy ők a 2000-es években valószínűleg még nem jártak körmöshöz.

Milyen frizurával párosítsd ezt a manikűrt?

Mivel az Y2K körömtrend kellő világosságot és egyben színeket ad a megjelenésednek így, egy sötétebb, egyszerűbb frizurára lesz szükséged. Szerintünk egy szép barna, hosszú haj természetes hullámokkal tökéletes választás!

A masnik és a koktél stílus

Az előrejelzések szerint idén hatalmas népszerűségnek örvendenek majd a masnik. 2023 végén ugyanis már érezhető volt a divatvilágban a "masni láz", hiszen a ruhákon és a kiegészítőkön igencsak elterjedt ez dekorációs elem. Így nem lepődünk meg azon, hogy 2024-ben a körmökről is ez fog visszaköszönni. A díszítések során pedig a 2D mellett a 3D elemek, a gyöngyházfényű hatás és a vörös szín fog dominálni, a masnik kiegészítéseként különböző, úgynevezett "charm"-ok is megtalálhatóak lesznek a körmökön.

Milyen haj illik ehhez a trendhez?

A köröm fehér és vörös-piros árnyalatai sokszor tudnak intenzíven hatni, így ezek mellé egy egyszínű, sötét frizurára van szükség. Erre szerintük a legjobb opció a fekete hajszín, melyet egyenesen, rétegezve ajánlunk, de hullámosan is hordhatod.

Visszafogott elegancia

Ebben a stílusban az előző körömtrend teljes ellentétével találkozhatunk. Ugyanis, míg az Y2K egy végletekig variálható, "minél extrább, annál jobb" szemléletű trend, addig a most következő manikűrök inkább az egyszerűséget és az eleganciát részesítik előnyben. A "visszafogott elegancia" által tehát 2024-ben több francia ombre, több nude és több letisztult, egyszerű körömmel fogunk találkozni. A formákat tekintve pedig a szögletesség lesz a népszerű, finoman lekerekített élekkel. 

Milyen hajat válassz ehhez a körömhöz?

Mivel ez a stílus egy könnyedebb, rövidebb és világosabb vonalat képvisel, így a hozzá tartozó frizurának is ezt kell követnie. A szőke haj azonban a körömmel együtt túl egyhangúan hatna, így érdemes egy rövid, világosbarna frizurát választani, amely színbeli eltérősége miatt pont annyira dobja fel a megjelenést, amennyire az szükséges.

Galaktikus hatású körmök 

A galaktikus hatású körmök 2023-ban terjedtek el a TikTok-on "Aura Nails" néven és úgy látszik, a népszerűségük idén is folytatódik. Ezt a trendet az energiamezők inspirálták, a gradiens minták pedig pont ezt hangulatot szeretnék tükrözni. A színválasztás abszolút egyénre szabható, de az űrbéli világhoz a rózsaszín, a lila, a világos zöld és a kék illik a leginkább. Mindezeket pedig érdemes megspékelni egy szembetűnőbb, krómos hatással, hogy igazán eljuthassunk a galaxisig.

@annabuscarino

Trending aura nail art 🖤✨ (without an airbrush) all products will be linked in the comments! #trendingnails #trendingnailart #nailinspo #auranails #auranailart #nails #nailart #nailtutorial

♬ เสียงต้นฉบับ - nad♡inem - 𓇼

Mutatjuk, milyen frizurát válassz!

A sötétebb köröm mellé szerintünk a legjobb választás egy világos, fehér hajszín. Ez ugyanis remekül egyensúlyozza a galaktikus körmök kék alapú színvilágát.

"Lebegő" francia manikűr - Körömtrend 2024

A francia manikűr mindig is klasszikusnak számított a körmök világában, így ennek sem árt egy kis megújulás. Ez pedig 2024-ben megvalósulni látszik, ugyanis a hagyományos felső csík helyett egy vonal most a köröm közepén "lebeg".

Milyen hajjal párosítsd ezt a körmöt?

A "lebegő" francia manikűr elegánssága és letisztultsága mellé ezúttal egy színesebb, ámde természetközeli árnyalatot ajánlunk. Ez a sárgabarack-réz szín, amely nagyban hasonlít a Pantone által nemrég bejelentett "Az év színe 2024-re", a Peach Fuzz-ra.

Matricák a körmön

Eddig kevésbé voltak népszerűek a körömmatricák, viszont úgy látszik, 2024 ebben is áttörést hoz. Így mostantól lehetünk divatosak és nagyon vidámak egyszerre, hiszen a körömmatricák tárháza végtelen. Plusz előny pedig, hogy ezekkel olyan minták is felkerülhetnek a manikűrünkre, amik szabad kézzel nem lennének kivitelezhetőek.

Különleges körömhöz letisztult haj

Az ilyen színes körmök mellé biztosan nincs szükség feltűnő árnyalatokra, így ide egy nagyon közismert és népszerű trendet, a balayage-t javasoljuk, kiegyenesített frizurára.

Fehér króm körmök

Úgy tűnik, idén a króm hatású körmök nagyon divatosak, hiszen az Y2K és a galaktikus stílusokban is megmutatták magukat. Most azonban nem a sötéttel és nem is a színes árnyalatokkal játszanak, hanem a fehérrel. Ez a manikűr egy igazán elegáns, visszafogott, mégis vagány megjelenést kölcsönöz számodra, hatalmas előnye pedig az, hogy egy-két kivétellel szinte mindennel kombinálható. 

És hogy milyen legyen a frizurád? 

Szokták mondani, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Ezen a vonalon elindulva pedig egy igazán vagány és szélsőséges megjelenést tudhatsz magadénak akkor, ha hajadat feketén, hullámosítva viseled.  Ha pedig extrémebb színeket szeretnél, fehér körmeidhez és a kék és a piros haj is tökéletes választás!

Forrás: itt

Képek: Pinterest