Keresés

Sztárok és frizuráik, amiket sosem felejtünk el

Sztárok és frizuráik - minden egy helyen!

A frizurák régen és ma is állandó figyelmet kapnak, főként a sztárvilágban. Sokszor előfordul ugyanis, hogy egy egy haj sokáig megmarad a köztudatban, sőt, viselőjét is azzal azonosítják be. Nem történt ez máshogy most következő sztárjainkkal sem, akikre sokszor hivatkoznak úgy: "Ő viselte azt a frizurát, nem?" Lássuk tehát ki az a 22 sztár, akin kis túlzással ugyan, de túlnőtt a frizurája.

Sztárok és frizuráik következnek!

Jennifer Aniston frizurája a Jóbarátok korszakából

Ha a frizurákat nézzük, Jennifer Aniston leginkább a 90-es évekbeli stílusáról lett ismert a Jóbarátok korszakában. Rachel-ként ugyanis a színésznő haja rövid, réteges és szőkésbarna volt, erre a frizurára pedig úgy tűnik, mindig emlékezni fogunk, annyira ikonikus.

Veronica Lake

A filmes világnál maradva, Veronica Lake 1940-es évekbeli hosszú, lágy szőke hullámai szintén örökre beírták magukat a köztudatba. Olyannyira, hogy ez a stílus ma a régi hollywoodi csillogás definícióját jelenti és még most is sokan másolják ezt a frizurát.

Shirley Temple

Shirley Temple néhai színésznő-énekes már gyermekkorában ismert lett, azonban nem csak kiváló adottságai miatt. Feltekert göndör frizurája is ikonikus lett, így ha bármelyik fodrászszalonban említed a Shirley Temple fürtöket, tudni fogják, mire gondolsz.

Farrah Fawcett

A sztárvilágban népszerűek voltak a terjedelmes, állatok tollaihoz hasonlító frizurák is. Farrah Fawcett néhai színésznő szépségét például ez a stílus határozta meg az 1970-es években, amit egy gyönyörű szőke hajszínnel párosított.

Grace Jones

Grace Jones “box cut” stílusú afro frizurája szintén nagy népszerűségnek örvendett akkor, amikor a színésznő “A View To A Kill” című filmben játszott. Ez a hajstílus a mai napig megmaradt a köztudatban, de nem ez volt a színésznő egyetlen emlékezetes külseje. Grace Jones ugyanis mindig vonzódott az egyedi, szuper rövid geometrikus mintákhoz, ezért több ilyen stílust is kipróbált.

Twiggy Lawson

Ha az 1960-as évekre gondolunk, Twiggy Lawson megjelenése jut az eszünkbe. Ezt az időszakot ugyanis a frizurák terén Ő tette ikonikussá. A színésznő fényes, szorosan vágott pixie haja ugyanis egyértelműen ikonikussá tette ezt az időszakot a frizurák terén. Azonban megjelenéséhez sokat hozzáadott jellegzetes, úgynevezett pókszempillája és vékony testalkata is.

Debbie Harry

Debbie Harry énekes-dalszerző mindig is a platinaszőke frizurát kedvelte, még a punk korszakban is. Hajviselete pedig olyan ikonikussá vált, hogy ez adta bandája, a Blondie rockegyüttes nevét is. 

Amy Winehouse

Ha Amy Winehouse-ra gondolunk, nem is kérdés, hogy a frizurája jut eszünkbe. Az énekesnő dögös, feltűzött hajviselete ugyanis a védjegyéve is vált az évek alatt.

Mia Farrow

Mia Farrow frizurája nagyon hasonlít Twiggy Lawson-éhoz, hiszen mindketten ugyanazt a stílust választották: a pixie-t. Mia Farrow frizurája kapcsán azonban érdekesség, hogy színésznő azt nyilatkozta, a haját ő maga vágta le körömollóval, viszont ennek ellenére sokan Vidal Sassoon-t ismerik el a frizura megalkotójaként. Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy Mia Farrow haja minden idők egyik legismertebb pixie viselete.

Diana Ross

Diana Ross a híressé válása óta állandóan kísérletezett különböző frizurákkal. Ezek ellenére azonban mindig hű maradt de mindig hű maradt a hatalmas, volumenes, göndör hajkoronájához, így ez a frizurája lett a legismertebb.

Bridget Bardot

Brigitte Bardot párizsi színésznő-énekesnő hosszú, telt szőke haja tökéletesen megtestesíti a francia csillogást. Frizurája ugyanis mindig reflektorfényben volt, akár kiengedve, akár egy “rendetlen méhkasba” feltűzve, akár copfban, akár hullámosan hordta viselője.

Hale Berry

Úgy tűnik, a pixie frizura nagy népszerűségnek örvend a sztárvilágban. Előző két ismert személyünk után ugyanis Hale Berry is ezt választotta az 1990-es években.

Kate Middleton

Eddig csak az 1900-as évek frizuráiról írtunk, azonban nem csak azok lehetnek ikonikusak. Ezt bizonyítja Kate Middleton walesi hercegné is, akinek fényes fürtjei mindig meghatározóak, akár nagy hullámokban omlik a vállára, akár elegáns kontyba vagy lófarokba van fogva. 

Anna Wintour

Anna Wintour folyóirat-szerkesztő frizurája annyira hozzá nőtt, hogy lehetetlen lenne elképzelni Őt jellegzetes tompa bobja és rövid frufruja nélkül. Ehhez pedig az is hozzátesz, hogy Anna Wintour sosem hordta másképp a haját, így valószínűleg fel sem ismernénk nélküle.

Elvis Presley

A sztárvilágban nemcsak a nők rendelkeznek ikonikus frizurákkal. Ennek pedig ékes példája Elvis Presley, akinek a frizuráját, nos… talán nem is kell jellemeznünk, annyi szóbeszéd járt már róla. 

Keri Russell

Keri Russell nem csak a színészi képességeivel vált ismertté, hanem messziről is kiszúrható, hatalmas göndör hajkoronájával. És bár ma már nem így hordja haját a színésznő, - hanem sokkal inkább egyenesen - ez a viselet biztosan sokáig megmarad majd mindenki emlékezetében.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe rövid, szőke fürtjei pontosan olyan ikonikusak, mint maga a színésznő. Ezért egyértelmű, hogy ennek a frizurának cikkünkben is helye van.

Tina Turner és a ‘80-as évek

Tina Turner vad és dús hajkoronája az egyik olyan frizura, amely meghatározta az 1980-as éveket. Nos persze nem csak a frizura, hanem maga az énekesnő is ikonikus volt abban a korszakban.

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen modellkarrierje mellett frizurája miatt is ismertté vált. Sötét szőke haját könnyű, tengerparti hullámokban hordja, ami tökéletesen passzol arcához. 

Dolly Parton

Dolly Parton platinaszőke frizurája mindig is az ikonikus hajstílusok közé tartozott. Megjelenését pedig a fazon csak fokozza, ugyanis nagy hajkoronája hatalmas, tépett hullámokkal hódít.

Julia Roberts

Julia Roberts vörösesbarna fürtjei mindig is ellopták a moziba járók szívét. És bár a színésznő már nem viseli ezt a hajstílust - ma már barna, hullámos haja van - mégis mindig tudni fogjuk, kitől származott annak idején a vörös haj divatja.

Audrey Hepburn

Cikkünk legikonikusabb frizuráját utoljára hagytuk. Ez nem más, mint Audrey Hepburn kifinomult, “updo” stílusban feltűzött haja, amelyet a Reggeli Tiffany-nál című filmben viselt. Ez a frizura sok évig volt a rajongók kedvence és ezzel együtt a színésznő védjegyévé is vált.

Benned milyen emlékeket idéznek ezek a frizurák?

Írd meg Nekünk, nosztalgiázzunk!

Képek: Pinterest