Keresés

Új hajtrend: itt a Soft Crop!

Megérkezett a Soft Crop hajtrend!

Azt már mindenki észrevehette, hogy egyre nagyobb a vendégigény a változásra. Aki nem a hajszínét változtatja az bizony rövidebb frizurára vált. A legújabb hajtrend, a Soft Crop éppen ezt az igényt elégíti ki: a legtöbb bob fazonnál rövidebb, de hosszabb, mint a pixie és annak különböző variációi. Lássuk, mit kell tudni róla!

Mi is az a Soft Crop?

A Soft Crop egy rendkívül sokoldalú frizura, amely valahol a klasszikus és a kortárs stílusok között helyezkedik el. Dinamikus megjelenést kínál és jól alakítható hajtípusnak és személyiségnek megfelelően. Ideális lehet mindazok számára, akik a bobról egy rövidebb stílusra váltanának vagy azoknak, akik a hajnövekedés középső szakaszán állapodnának meg. A Soft Crop tehát nem csak a klasszikus és a kortárs stílus köztes frizurája, de a rövid és a hosszú fazonnak is egyfajta átmenete.

Ez a frizura a textúra fokozására és a súly csökkentésére összpontosít, élénk, volumenes megjelenést eredményezve. A végeredmény nem csak stílusos, hanem praktikus is, hiszen a Soft Crop könnyen karbantartható és sokféleképpen formázható.

Soft Crop – vágás és styling

A Soft Crop vágása az egyszerű crop vágást veszi alapul. A különbség a szögletességben rejlik oldalt és hátul, valamint a kontúrok lágyságában. A frizura fontos része a rétegezés is, így erre is nagy hangsúlyt kell fektetni, ugyanakkor egy lágy végeredményt kell kapnunk. A Soft Crop tipikusan olyan frizura, amit jó, ha néhány centivel hosszabbra vágsz, mint először gondolnád. A vendég ezesetben még tudja kérni a rövidebb verziót, fordítva azonban már nehezebb a dolog. :)

A styling esetében is sokféleképpen gondolkodhatunk. A frizura előnyére válik, ha meghagyjuk a haj természetes textúráját és mozgását, valamint nem használunk hőkezelést. Így nem csak a haj egészségét őrizzük meg, hanem a haj természetes volumenjét, esetleges hullámait is.

Inspiráció: HJI

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)