Keresés

Drasztikus frizuraváltás - ilyenkor kérik a legtöbben!

A drasztikus frizuraváltás sokaknak merész lépés, de érdemes belevágni!

A frizuraváltás nem mindenki számára könnyű, sőt sokak egyáltalán nem mernek belevágni. Mások azonban bizonyos okok miatt igencsak drasztikus változtatást kérnek a fodrásztól: új forma, nagymértékű vágás, új vagy akár merész szín. Megkérdeztük a Fodrászinfó Pro szakembereit, hogy tőlük milyen esetben kérnek nagymértékű változtatást!

Drasztikus frizuraváltás – ezek a legfőbb okok

Természetesen az is előfordul, hogy valaki csupán megunja aktuális frizuráját, és belevágna valami újdonságba. Ezen kívül azonban sok esetben komolyabb okok is állhatnak a háttérben:

  • szakítás vagy válás,
  • új párkapcsolat,
  • új munkahely,
  • közeli rokon halála,
  • évszakváltozás

Ha belegondolunk ezek valóban mind jogos alkalmak egy frizuraváltásra. A Fodrászinfó Pro szakemberei által készített munkák között is akad ilyen, sőt van olyan fodrász, akihez kifejezetten válás után járnak a vendégek. Olyan is előfordul, hogy valaki felajánja hosszú haját beteg gyermekek számára vagy éppen egész más okokból dönt a frizuraváltás mellett. Íme néhány kép:

Fodor Tímea munkája egy szakítás után
Samu Andrea munkája
Samu Andrea munkája
Kórusz Ildikó munkája - hajfelajánlás

Ám még ennél is izgalmasabb történet, ha az illető fodrász, aki saját maga változtat radikálisan a frizuráján!

Pálinkó Erika története

Pálinkó Erika 25 év hosszú hajviselés után döntött a változás mellett, hajvágógéppel alakította ki magának rövid frizuráját, amit azóta sem bánt meg. A fodrász azóta meg is őszült, ami szintén egy más perspektívát ad frizurájának. Döntéséről így mesélt nekünk Pálinkó Erika:

„Egész biztos eljátszott már mindenki a gondolattal, hogy nézne ki vörös, fekete, szőke, hosszú vagy éppen rövid hajjal! Mi nők, olyan dolgokon tudunk szorongani, mint pl. a külsőnk, mert ez irtó fontos számunkra:

  • Jól fog állni?
  • Nem bánom meg?
  • Mit szólnak hozzá?

A hajvágásomig én is így voltam ezzel!

Szemlélve a világot megfigyeltem, milyen kettősség munkál a divatiparban: egyrészről a természetesség, másrészről a mesterkélt irányzat felé tendál. Nem csodálkozom, ha elveszünk benne! Én már pár éve gondolkoztam a hajfestés elhagyásán és a drasztikus hajvágás gondolatán, de mindig megfutamodtam. Teszteltem a fikciómmal a vendégeimet, a családomat, barátaimat, ám legjobban magamat győzködtem.

Aztán elkezdtem magamat más szemmel nézni. Adott egy genetikai örökség, a korai őszülés, aminek nem igazán  örültem idáig. Aztán sorra láttam, hogy egyre többen felvállalják a természetes ősz hajukat. Mi történne, ha én is ezt tenném? Ám legyen!

Mivel szakemberként tapasztaltam a festés és lenövesztés összes kínját a vendégeimnél, abból bizony nem kértem. Senkinek nem szóltam, döntöttem. Egy szép januári napon, pár mély levegővétel után elindult a hajvágógép a fejemen. Nem csuktam be a szemem, sőt meg sem ijedtem magamtól.

A kezdeti sokk után a környezetem pozitívan reagált a változásra, mindenki ámuldozott a végeredményen, s legfőképp a bátorságomon. Sokan megnéznek persze, de olyan magabiztosan tudom viselni az új külsőm, hogy magam is meglepődöm rajta! Mindenkit csak bátorítani tudok, ne féljen meglépni ezt, ha megszületett már a gondolat!”

Frizuraváltásra fel, hiszen nincs is kiválóbb alkalom, mint a tavaszi/nyári időszak. A Fodrászinfó weboldalát böngészve rengeteg tippet és inspirációt találsz, legyen szó bob frizuráról, pixieről és változatairól vagy éppen egy vagány frizuráról az idősebb korosztály számára. A komfortzónából való kilépés sok esetben jár pozitív végeredménnyel! Hajrá!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)