Keresés

Az InnoXplorer Night két év után újra megtöltötte az ASK Akadémiát

InnoXplorer Night élménybeszámolónkat olvashatjátok!

A Schwarzkopf Professional InnoXplorer Night mindig is szuper lehetőséget kínált a hazai fodrászok számára. Egyaránt biztosította a jó hangulatot, a fejlődést, az inspirálódást; és ez természetesen az idén megtartott első alkalomnál sem volt másképp. Valamiért most mégis úgy éreztük, hogy ez a közösen eltöltött idő más, hiszen két éve már, hogy nem élhettük át a nagy szabású szakmai rendezvények impulzivitását és professzionalitását. Most meg is osztjuk veled, hogy milyen volt újra belépni az ASK Akadémia falai közé. Figyelem: szubjektív és egyben szentimentális élménybeszámoló következik.

Két év után újra együtt az ASK Akadémián

Ismerős az az érzés, amikor számtalanszor ott voltál már valahol, de mégis újdonságként hatott rád, amikor hosszú idő után először megérkeztél oda? A járványhelyzet kirobbanása óta sokszor találjuk szemben magunkat az ilyen, és ehhez hasonló érzelmeinkkel. Pontosan így éltük meg azt is, amikor március 23-án megérkeztünk az ASK Akadémiára, hogy részt vegyünk az idei és egyben első Schwarzkopf Professional InnoXplorer Night-on.

Ismerve a Schwarzkopf Professional csapatát, nem voltak kétségeink afelől, hogy sok fodrászt lázba hoz majd az esemény híre, mégis nagyszerű érzés volt megpillantani a hatalmas tömeget. A hangulatos közegnek, az ismerős arcoknak, a szakmai beszélgetések morajának köszönhetően, azonnal otthonosan éreztük magunkat. Átjárt minket az a flow-élmény, amit már olyan régóta hiányoltunk az életünkből. Tudtuk, hogy ezen az estén nem kizárólag a brand újdonságait és partnerfodrászainak tehetségét fogjuk megünnepelni – hanem az újratalálkozás örömteli élményét is –, hiszen az akadémia falai között szinte tapintható volt a különféle, boldogsággal és izgalommal teli érzelmek egyvelege.

Újratalálkozni, inspirálódni, elköteleződni – ilyen volt az InnoXplorer Night Fodrászinfó szemmel

Az InnoXplorer Night programsorozata 17 órakor vette kezdetét. Az estét Bódis Richárd oktatófodrász nyitotta meg, aki az első pár percben épp az olyan érzéseit osztotta meg a közönséggel, mint amiket mi is átéltünk az eseményre való megérkezés pillanatában. A szentimentális gondolatok után viszont azonnal indult a “buli”, de ekkor még nem is sejtettük, hogy mennyi minden kerül terítékre csupán egy rendezvény alatt. Az este folyamán:

  • betekintést nyerhettünk a 2022-es Essential Looks hátterébe,
  • még közelebbről megismerhettük a Schwarzkopf Professional kínálatának újdonságait,
  • a brand partnerfodrászainak köszönhetően elsajátíthattuk a legújabb divatirányzatok inspirálta frizurák elkészítési módját (termékhasználati, hajvágási és hajfestési tippeket is kaptunk),
  • és nem utolsó sorban a márkaképviselet életébe érkező innovációkról, újabb rendezvények híréről is értesülhettünk.

Ahogyan a felsorolás is mutatja, az esemény programja nagyon széleskörű volt – még most is nehezen tudjuk összegyűjteni azt a sok mindent, amit akkor hallottunk és láttunk. De mégis csokorba szedjük, hogy milyen módon bővítette a tudásunkat az idei InnoXplorer: maradj velünk!

Bódis Richárd köszöntötte a közönséget

Ezt imádtuk az InnoXplorer szakmai rendezvényben

#1 ESSENTIALS LOOKS-TEMATIKA

A Fodrászinfó évről évre publikálja az aktuális Essentials Looks-portfóliót – és most elsők között –, mondhatni testközelből ismerhettük meg a 2022-es év legnagyobb Schwarzkopf-trendjeit: a Wanderlust, a Crafted Souls és a Tough Icon különleges világát. Hogy melyik miről is szól, egyelőre nem árulnánk el, hogy azok számára is meglepetés lehessen, akik a soron következő InnoXplorer Night-on vesznek majd részt.

Minden esetre mi imádtuk, hogy az új három divatirányzat adta meg a program menetrendjét, és a partnerfodrászok az újdonságok szellemiségében prezentálták, hogy mire képesek. Fókuszban a szőke hajszínek álltak, de szerencsére az igazán extravagáns frizurák kedvelői és a hajvágás szerelmesei is kaptak bőven inspirációt.

A Wanderlust-lookból kiindulva, Blanke Dávid és Madarász Viktor oktatófodrászok egy Look& Learn keretében két hajfestést is bemutattak a színpadon, amiknek sarkalatos pontja volt az áprilisban bevezetésre kerülő IGORA Royal Highlifts új árnyalatainak használati útmutatója is. Viktor babylights technikával, míg Dávid egy igazán modern, social media inspirálta, “satírozó” módszerrel dolgozott, aminek végeredményeként a modell egy csodálatos pasztell színt kapott a hajába – nem is akármilyen módon! A fiúk végül két demó modellel is készültek, akiknek szintén két nagyon szép szőke frizurát készítettek.

Madarász Viktor és Blanke Dávid a színpadon

BABYLIGHTS-TECHNIKA:

“SATÍROZÓ” TECHNIKA:

VIKTOR ÉS DÁVID DEMÓ MODELLJE:

Egy rövid szünet után folytatódott a bemutató, de ekkor már a Crafted Souls, illetve a Tough Icon trendjei kerültek előtérbe. Mindeközben Bódis Richárd ismertette a megújult, vegán Bonacure-termékcsalád tudnivalóit, és a Session Label szortiment új tagjait. Emellett egy rövid haj átfésülésébe, egy oroszlánsörényre hasonlító styling elkészítésébe, illetve egy meghatározó színekben pompázó bob frizura hajvágásának utolsó lépésibe is bevezette a résztvevőket: a frufru rész kialakítását, illetve egy szabadkezes puhítást láthattunk. A modellek hajszínének technikai ismeretét Katona Attila és Czupár Estilla adta át nekünk.

#2 KREATÍV KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS

A Schwarzkopf Professional csapata a rendezvény végén egy szakmai Kahoot-játékkal is kedveskedett a résztvevőknek, ami nagy sikert aratott. Egyébként is szeretjük a közösségépítés minden kreatív oldalát, de látva, hogy a közönség milyen lelkesen vetette bele magát a játékba, külön is inspiráló élmény volt. A legügyesebbek természetesen értékes ajándékcsomagokkal térhettek haza; az első helyezett például a Lesley Jennison-féle szemináriumra nyert belépőt.

Kedvet kaptál?

Ha lemaradtál az idei év első InnoXplorer Night-járól, és a beszámolót végig olvasva még jobban fáj a szíved érte, akkor van egy jó hírünk számodra! 2022. május 18-án (szerdán) szintén megrendezésre kerül az esemény, úgyhogy ha nem szeretnél lemaradni, még most jelentkezz:

Kíváncsi vagy a teljes képgalériára? KATTINTS IDE, és éld át újra a legjobb pillanatokat! 😉