Keresés

Szalon újranyitási kisokos: Salonic marketingstratégia fodrászoknak

Megoldást mindig lehet találni: Salonic marketingstratégia fodrászoknak!

A fodrászszalonok újranyitása kapcsán már sokat foglalkoztunk az óvintézkedések betartásával, de akad még egy fontos téma, amely ugyanekkora jelentőséggel bír. A kockázatok elkerülése mellett az sem mindegy, hogy hogyan kommunikálsz a vendégköröd felé azért, hogy az üzeneted a leghatékonyabb módon célba érjen. Íme a megoldás: Salonic marketingstratégia fodrászoknak!

A fodrászszalon újranyitásának eszköztára

A Salonic online időpontfoglaló rendszer már a kezdetektől fogva túlmutat egy egyszerű digitális naptár tudásán. Funkciói által sokkal inkább tekinthető egy olyan vállalkozói platformnak, ahol a szakemberek könnyed kezelhetőség mellett fejleszthetik az üzletüket és elmélyíthetik a vendégeikkel való kapcsolatot. Bizonyára Te is érezted már úgy, hogy elveszel az információmennyiségben, amely a különböző social media felületekről érkezik, és már azt sem tudod, hogy kivel, mikor és pontosan mit is beszéltél meg. A Salonic rendszerében egy helyen minden a rendelkezésedre áll, legyen szó beosztásról, időpontokról, vendégadatokról, hírlevélről, üzenetküldésről, új szalonszabályzatról stb. Kíváncsi vagy, hogyan működik? Kukkants be egy átfogó marketingstratégiába, amivel az idődön spórolva a kommunikációd hatékonyságát is növelheted – görgess tovább!

Salonic marketingstratégia lépésről-lépésre

Első lépés: próbáld ki ingyen a Salonic 60 napos próbaverziót!

Az első lépéshez nincs szükséged semmi másra, mint egy kis időre, hogy regisztálj a Salonic rendszerébe, majd felfedezd a felület minden lehetőségét! Már a kezdetek-kezdetén is mindig elérhető volt az egy havi ingyenes próbaverzió, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel most 60 napon keresztül élvezheted a Salonic funkcióit. Két hónap mindenre elég, pláne, hogy a felület egy nap alatt is könnyedén átlátható, feltölthető, beállítható. Nem kell megijedned, hogyha regisztrálsz és nem mondod le, mert a próbaverzió után a profil egy ideig megmarad, az előfizetés pedig csak akkor kerül aktiválásra, amikor igényled, és újra munkába állsz – nincs vesztenivalód!

Második lépés: a vendégek informálásához használd az SMS kampányt!

A Salonic-nál nincs megállás! A csapat korábban is azon dolgozott, hogy az ügyfelek és a hozzájuk tartozó vendégek igényeire, vágyaira maximális megoldást nyújtson. Ez jelenleg sincs másképp, éppen ennek köszönhető, hogy a rendszerben megjelent az SMS kampány funkció, aminek segítségével lehetőség nyílik egy úrjanyitási körüzenet egyszerre történő kiküldésére, így nem kell egyesével mindenkit felkeresni. Ha már használod a rendszert, később ennél a funkciónál ki lehet választani a célcsoportot is, mint “férfiak, nők”, így később például nők napja alkalmából nem okoz majd fejtörést egy apró gesztus kiküldése. Az SMS kampányhoz bankkártyával tudsz (100-2500 db) SMS kreditet vásárolni, amely azonnal jóváíródik, és egy éven keresztül felhasználható.

Harmadik lépés: tegyél fel biztonsági kérdéseket az időpontfoglaláshoz!

Egy újabb remek funkció, egy újabb szuper kockázatcsökkentő eszköz! A Salonic-ban most az időpontfoglalást megelőzőleg feltehetsz bármilyen kérdést, aminek megválaszolását kötelezővé teheted. Úgy képzeld el, mint például, amikor egy szakmai Facebook csoportba való belépés alkalmával igazolnod kell, hogy valóban fodrász vagy-e. Egy ilyen lépéssel könnyen elkerülheted a tüsszögő, betegeskedő vendégek fogadását, anélkül, hogy mindketten már ott állnátok a szalonban és kényelmetlen kommunikációs helyzetben találnátok magatokat.

Negyedik lépés: állíts be két időpont közötti kötelező szünetet!

Jelenleg mindenki azon dolgozik, hogy egyszerre, egy légtérben minél kevesebb ember tartózkodjon. A Salonic-ban lehetőséged van arra, hogy két időpont között beállíts egy olyan időintervallumot, aminek tartama alatt a vendég nem tud bejelentkezni. Ez az ún. “szünet utána”. Alapjáraton minden szolgáltatásnál külön kiválasztható és hozzárendelhető, például 5-10-30 perc, vagy akár több óra szünet is. Azonban a csapat legújabb fejlesztésének köszönhetően most egy gombnyomással egységesen be tudod állítani a szükséges időintervallumot minden szolgáltatásnál! Tehát, ha azt szeretnéd, hogy semmiképpen ne legyen egy vendégnél több a szalonodban, akkor olyan szünetet állítsd be, hogy minden lehetséges csúszást beleszámítva is nagyobb kihagyás legyen két foglalási lehetőség között!

Ötödik lépés: készíts foglalási- és/vagy szalonszabályzatot a Salonic felületén is!

Ha már Téged is beszippantott a Salonic egyszerű és nagyszerű világa, akkor légy profi benne! Az online foglalási platformon lehetőséged van rendkívüli felhívást írni vendégeidnek, mely egy felugró ablakban olvasható, sőt egy foglalási szabályzatot is készíthetsz erre az óvintézkedésekkel teli időszakra. Ahogyan azt a korábbi lépések is bizonyítják, most még nagyobb szükség van a szabályok betartatására és a higiénia megőrzésére. A szabályzat megírásával kihangsúlyozhatod a maszk használatát, vagy akár azt is, hogy a szalonod ugyan kutyabarát hely, most inkább mégis maradjon otthon a kiskedvenc. Ez csak két példa a sok közül, biztosan van még a tarsolyodban sok ötlet és egyedi kérés.

Salonic extra tippek

Két extra dologra hívjuk még fel a figyelmedet a Salonicban. Az egyik az ajándékutalvány, amelyet az igényeidnek megfelelően automatikusan generál a rendszer, a másik a foglaláshoz kapcsolódó bankkártyás előlegfizetés funkció, amely bekapcsolásával megkímélheted magad a “bejelentkezett, de mégsem jött el” helyzetek anyagi veszteségétől. Talán még soha nem volt ilyen értékes a munkidőd, mint ezekben a hetekben és hónapokban, úgyhogy menj biztosra, nyugodtan kérj előleget!

Az ingyenes próbához regisztrálj ide kattintva!

Forrás és képek: Salonic

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)