Keresés

Ezért ne hagyd el a fodrász pályát! - 5 ok

Öt jó okot mondunk, hogy a fodrász pályán maradj!

Az utóbbi néhány év mindenki számára kihívásokkal telinek bizonyult: járvány, szalonbezárás, áremelkedés, törvényváltozások. A nehézségek a szalontulajdonosokat és a vállalkozókat, az egész fodrásztársadalmat is érintette. A körülöttünk lévő világ rengeteget változott, amelynek következtében sajnos sokan kiégtek, sőt a szakmát is elhagyták.

Korábban megírtuk, miért legyél fodrász. Most összeszedtünk néhány gondolatot, amelyek mindig emlékeztetnek a szakma szeretetére és arra, hogy miért is választottad a fodrász szakmát:

5 ok, hogy a fodrász pályán maradj

A vendégek mosolya

Az önmegvalósítás fontossága egyre nagyobb körben terjed, ez pedig a fodrászok vendégeit is elérte. A szalonlátogatás növelheti a vendégek önértékelését és magabiztosságát, így tehát a szakember jelenléte és támogatása is fontos. Gondolj csak bele, mennyire nagyszerű, hogy egy fodrász csodát tud művelni csupán egy olló és egy hajkefe segítségével is.

Kreativitás

Legyen szó gyönyörű színekről vagy mutatós formákról, egy fodrász számára a frizura mindig a végtelen alkotás lehetősége. 2024 hajtrendje, hajszíntrendje vagy éppen az év színe pedig csak rád és a kreativitásodra vár.

A tudás megosztása

Fodrászként mindig jó, ha megosztjuk tudásunkat, képességeinket és technikáinkat. Egymástól mindig rengeteget lehet tanulni, az oktatásokról már nem is beszélve. Ha elbizonytalanodsz, egy kolléga vagy egy oktatás mindig új energiával tölthet fel.

Ha már tudásmegosztás, erre tökéletes lehetőség a közösségi média is. A platformokra bármilyen tartalmat gyárthatunk, amely hasznos lehet akár a vendégek, akár a kollégák számára! A tartalomgyártás mellett pedig magad is követhetsz olyan szakembereket, akik inspirálóan hatnak rád. Ez is segíthet átlendülni a nehézségeken.

Események és találkozások

Az oktatások már szóba kerültek, azonban ezeken kívül is számos lehetőség adódhat a fodrászok találkozására. Szakmai napok, márkanapok vagy éppen olyan nemzetközi események, amelyek az egész szakmát összehozzák. Ezek az alkalmak kiváló lehetőséget nyújtanak a szakmázásra, gondolat- és tudáscserére vagy inspiráló beszélgetésekre.

Emlékezz a kezdetekre

Ha egy nehézségekkel teli időszak közepén találod magad, hasznos lehet, ha felidézed miért is választottad a fodrász szakmát:

  • a kreativitás megéléséért,
  • az energikus és szépségükre igényes emberekért,
  • a szakma összetartásáért, a társasági létért

Ha ezeket felidézed magadban, talán ismét előtörnek a régi érzések és eszedbe sem jut szakmát váltani. A fodrásztársadalomban jó helyed van, folyamatos megújulás, tanulás és baráti közeg vár rád.

Inspiráció: HJI

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)