Keresés

L'Oréal Professionnel Utopia - bemutató Párizsban!

A márka fodrászai Párizsban jártak a L’Oréal Professionnel Utopia eseményen!

Ha vezető szépségszakember szeretnél lenni, akkor a technológiában is élen kell járnod – hangzik a Vivatech technológiai kiállítás szlogenje. A május végén megrendezésre került esemény fő célja a legújabb technológiák bemutatása volt, amelyek lehetővé teszik a személyre szabott szépséget mind a bőrápolásban, mind pedig a hajdiagnosztikában. Ezt, valamint a kreativitás kibontakozását ma már a Mesterséges Intelligencia is segíti. A L’Oréal cégcsoport fejlesztésében ez többek között egy MI által működtetett szépségszakértőben ölt testet, valamint egy forradalmi hajszárítóban, amely infravörös fénnyel segíti a bőrápolást és az ezzel kapcsolatos kutatásokat.

Ezeket az újdonságokat a cég a Vivatech kiállítás mellett a L'Oréal Professionnel Utopia elnevezésű eseményen is bemutatta, ahol márkanagykövetek, fodrászinfluenszerek vettek részt. Hazánkat Hajas László, Zsidró Tamás és Dalotti Gergő képviselte az eseményen!

L'Oréal Professionnel Utopia – fodrászati újdonságok 2024

  • My Hair [ID] Hair Reader – színdiagnózis a Mesterséges Intelligencia segítségével,
  • Beuty Genius – MI-vezérelt szépségszakértő,
  • Airlight Pro hajszárító,
  • Creaitech – szépségipari tartalomgyártás Mesterséges Intelligenciával

Az újdonságok nem csupán a technológia csúcsszínvonalát képviselik, hanem egyaránt jelentenek segítséget szakembereknek, vendégeknek és a fenntarthatóság révén a bolygónak is. A Mesterséges Intelligencia mellett az esemény és a 2024-es vízió másik alappillére ugyanis a fenntarthatóság.

Dalotti Gergő beszámolója

Az eseményen a L'Oréal Professionnel oktatófodrásza, Dalotti Gergő is részt vett. Őt kérdeztük élményeiről, a márka újdonságairól, hazai bevezetésekről és a Mesterséges Intelligenciáról:

"A L'Oréal Professionnel Utopia rendezvényére influenszereket invitáltak egyfajta experience-utazásra, ahol bemutatták a közeljövő újdonságait, valamint körbevezettek bennünket a székházban és a laboratóriumban is. Óriási élmény volt látni az eszközök és a termékek evolúcióját, a korábbi és a legújabb technológiákat. Az eseményt összekötötték a Vivatech Innovációs kiállítással, amelyen a L'Oréal cégcsoport évek óta óriása standdal vesz részt.

Óriási megtiszteltetés volt, hogy a két nagykövettel vehettem részt a bemutatón, ahol a fodrászinfluenszereknek elsősorban az új eszközöket mutatta be a cég. Két forradalmi újítás kerül hamarosan bevezetésre. Az egyik az Airlight Pro hajszárító, amely több jelenleg piacvezető eszköz tulajdonságait ötvözi. A másik egy hajdiagnosztikai eszköz, amely fel tudja mérni a haj színmélységét, porozitását, vastagságát és minden szükséges paramétert."

Ezek az újítások elsőre félelmetesnek hangozhatnak. Dalotti Gergő azonban erre is kitért:

"Mindig kommunikálom a fodrászok felé azt, hogy egy gép megmondhatja, hogy mit tegyél fel a hajra, azt azonban sosem fogja tudni, hogy pontosan hogyan csináld.

Néhány hónapja már foglalkozom a Mesterséges Intelligenciával az oktatások során is. Aki tud és szeretne élni a technológia adta lehetőségekkel, annak már most el kell kezdenie foglalkozni vele, hiszen hamarosan a mindennapok részévé válik. A következő félévben oktatásokat is tartunk majd a Mesterséges Intelligencia és a Chat-botok kapcsán."

Arról, hogy mennyire lehet nehéz ezeket a fejlesztéseket beilleszteni a magyar piacra, Dalotti Gergő így nyilatkozott:

"A hamarosan érkező hajszárító elterjedését teljes mértékben működőképesnek látom. A diagnosztikai gépről egyelőre nagyon keveset tudunk, 2-3 évre biztosan szükség van, mire több szalon használja majd."

Képek:

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)