Keresés

Bódi Ákos - alaphajvágások a Wella Studioban!

Bódi Ákos alaphajvágás-képzésén jártunk!

Bódi Ákos 25 éve tanítja az alaphajvágási rendszert, négy alappillér segítségével: leválasztás, fésülés, kiemelés és vágás. Ez a metódus elsősorban a Toni&Guy rendszerben használatos. Bódi Ákos ezt a technikát most a Wella Studio Budapestben prezentálta az érdeklő fodrászoknak.

Bár mi csupán a kétnapos képzés első délelőttjén vettünk részt, a két nap alatt a fodrászok négy hajvágási technikát is elsajátíthattak a legnagyobb részletességben:

  • hosszú haj átmenettel és rétegesen
  • félhosszú fokozatos stílus
  • klasszikus bob forma,
  • rövid fazon.

A két nap tehát átfogóan dolgozta fel a legnépszerűbb alaphajvágásokat. Ákos márkafüggetlenül érkezett a Wella Studioba, és igyekezett a képzést inkább a résztvevők vágására fókuszálni. Ő maga nagyon keveset demonstrált, hiszen bevallása szerint a tanulás és a megértés akkor maximális, ha a résztvevők kezében van a szerszám.

Alaphajvágások interaktívan

Az elméleti tudnivalókon kívül Ákos rövid videókat is mutatott a résztvevőknek, majd gyakorlat következett. Ezt a metódust ismételték a fodrászok a két nap alatt négyszer. A kommunikáció fontosságának jegyében az elsajátított hajvágásokat Bódi Ákos a tanított 4 pont rendszere szerint kérdezte vissza. Ennek kapcsán a fodrász kiemelte:

"El kell tudnunk mondani egy hajvágást akár telefonon is. Ezt úgy kell megtennünk, hogy a másik, a vizuális kíséret nélkül is le tudja vágni a hajat."

Íme az egyik hajvágás videója lépésről-lépésre a kollekcióból, és egy rövid részlet Bódi Ákos magyarázatából:

✂️Bódi Ákos alaphajvágás-képzésén járunk a Wella Studio Budapestben!✂️

Posted by Fodrászinfó on Tuesday, May 14, 2024

Bódi Ákos úgy válogatta a képzésen bemutatott hajvágásokat, hogy megfeleljenek az aktuális szalonigényeknek. A fodrász a TIGI Modern Classics kollekcióból válogatta a frizurákat. Ez az utolsó TIGI kollekcióból, amelynek készítésében részt vett. A vizuál és Ákos magyarázata tökéletes iránymutatást szolgáltatott. Mindezek mellett vagy ellenére a fodrász arra buzdított, hogy bátran szegjük meg a szabályokat, ha tudjuk hogy miért tesszük.

A 4 pontos rendszer elemei látszólag a fodrászat alaptudását jelentik, Ákos szerint azonban mindig érdemes ismételni, ráadásul sok esetben a részletek újdonságot jelenthetnek. A fodrász szerint vannak részletek, amelyeket első tanulásra nem hall meg az ember. Ráadásul Bódi Ákos úgy tapasztalja, hogy a fiatal fodrászok nehezebben vágnak rövid hajat, ez a rendszer pedig rendszeresen jó szolgálatot tesz nekik.

Alaphajvágások - gyakorlat

A gyakorlat során Bódi Ákos az első leválasztásoktól kezdve végigkísérte a fodrászokat a frizurák készítésén. Személyreszabott technikai tanácsokat is kaptak a résztvevők a képzés során.

Hogy a második nap milyen volt, arról csak sejtéseink vannak, de biztosan mindenki tanulságokkal tért haza. És, hogy Ákos miért tartja fontosnak az alaphajvágás-képzést, arról őt magát kérdeztük:

"Az alaphajvágások megtanulása elengedhetetlen része a folyamatos továbbfejlődésnek, mivel ebből ered minden komplex, személyre szabott forma. A szalonmunkát hatékonyabbá teszi és magabiztosságot ad. Én mindig hittem és vallottam, hogy a klasszikus technikákat pár évente érdemes átvenni egy tanfolyam keretében, mert mindig felfedez az ember egy új nüanszot!"

Képek: Fodrászinfó

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)