Keresés

Trangóni Réka: "Az oktatásokon keresztül formálható a szakma"

Trangóni Réka fodrászmester bepillantást engedett karrierjébe.

Trangóni Réka mesterfodrász az Echosline és a Nevitaly márkák vezető oktatófodrásza, valamint aromaterapeuta. Holisztikus gondolkodásmódját szalonja, a Trangóni Clean Beauty is tükrözi. Karrierjéről és sikereiről kérdeztük, szívesen mesélt nekünk.

Hogyan indultál el a pályán?

Már egészen kis koromban kiderült, hogy nincs számomra „B” opció csak az, hogy fodrász legyek. Ez a mi családunkban kicsit különös dolognak számított, mivel egy repülős dinasztiába születtem, apukám és nagyapám is pilóta volt.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a pályám kezdetén nagyon sok lehetőség volt a fejlődésre. Már akkor számos nemzetközileg is elismert magyar fodrász tartott folyamatos oktatásokat, bemutatókat, így könnyebb volt fejleszteni magam.

Rögtön eldöntöttem, hogy a szakma szépségeit, lehetőségeit, “kreativitását” én is szeretném majd tovább adni egyszer, és oktatásokat szeretnék tartani fodrászoknak. Ez óriási felelősség is, hiszen nem csak a mindennapi munkában próbálok segítséget nyújtani, hanem mindig igyekszem belevinni az aktuális trendeket és a saját stílusomat is. Az oktatásokon keresztül formálható a szakma, ez pedig nem kis felelősség. Ez ma azért is nagyon aktuális, mert tapasztalataim szerint manapság kevesebb az oktatás.

Örömömre szolgál, hogy ma mesterfodrász vagyok és az Echosline illetve a Nevitaly márka vezető oktatófodrásza.

A versenyzés mennyire került a pályád középpontjába?

Az oktatás mellett a versenyzés nem érdekelt soha annyira, hogy felkészüljek egy vagy két speciális kreációra, majd azt gyakorolva eljussak a maximális tökéletességig. Sokkal jobban érdekelt a mindennapi munka során az a fajta változatosság és kihívás, ami után látom a vendég arcán az igazi örömöt. Ez az alkotás öröme, ami a mai napig tart és próbálom tovább vinni az oktatások során is.

Hiszem, hogy a képzések a legfontosabbak egy fodrász számára, hogy mindig a legjobbat tudják nyújtani vendégeiknek. A szakmai fejlődés ezen keresztül érhető el, én is nagyon szeretek részt venni oktatásokon kollégáknál. Én azonban nem csak egy „sima” oktató szeretnék lenni. Az az álmom és célom, hogy mindig teljeskörű, átfogó oktatásaimmal a legtöbb tudást tudjam átadni a fodrászoknak, mind elméletben, mind gyakorlatban a színek, illetve a hajfestés világában.

Trangóni Réka

Ha nem túl magánéleti a kérdés, hogyan ismerkedtél meg a férjeddel, Erdősi Attilával, aki e két márka magyarországi forgalmazója?

Attilával 22 évvel ezelőtt találkoztunk. Az első randevúnk után össze is költöztünk, azóta pedig jóban-rosszban együtt vagyunk.

Együtt dolgozni körülbelül 10 éve kezdtünk. Attila máshonnan érkezett a szépségiparba, de mivel mindig is értékesítéssel és kereskedelemmel foglalkozott, vállalkozóként nem okozott neki problémát adaptálni szakmai tudását cégvezetés terén.

Az Echosline termékek forgalmazása a LEVY-NET Kft-t átalakítva, közös projektként indult el egy nagyon kedves ismerősünkkel, Gáborral, aki korábban a területi képviselőm volt, most Attila cégtársa. Elkezdtek közösen gondolkozni és nagyon gyorsan Attila fejében már készen is volt a terv, hogy bevegyék a magyar piacot.

Persze ez rengeteg munkával járt és jár a mai napig. Attila a céget vezeti, Gábor pedig az értékesítés vezetője. Fontos kérdésekben mindig együtt hozzák meg a döntéseket. Ők közösen kértek fel a cég vezető oktatófodrászának munkakörére. A válaszon nem kellett sokat gondolkodnom. (nevet)

Más cégekkel is dolgoztál együtt a pályád során?

Fodrászként számos márkát ki tudtam próbálni korábban. Dolgoztam a Wella-val, a Goldwell-lel, a Revlonnal, így pontosan tudtam milyen anyaggal szeretnék dolgozni, tudtam milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy korszerű és prémium minőségű terméknek. Hiába voltak ezek a termékek szuperek, mindig hiányzott valami plusz. Így amikor Attila felkutatta a piacot a lehetséges márkák tekintetében, amit képviselne a cég, mindent alapos tesztelésnek vettettünk alá, mire megtaláltuk azt, ami megoldást jelentett és teljes mellszélességgel tudtuk képviselni. Ez lett az Echosline.

Reménykedtünk benne, hogy egy fodrász, egy pénzügyes és egy értékesítő gondolkodásmenete remek eredményekre fog vezetni. Ez az elmúlt 10 év alatt bebizonyosodni látszik. (nevet) Minden, a cég által forgalmazott márkánkhoz kizárólagos magyarországi forgalmazási jogunk van. Ezek az ECHOSLINE, RR LINE, DESIGNLOOK, TERMIX, ELCHIM és NEVITALY brandek.

Mit tartasz a legfőbb küldetésednek?

Régen kevesen fordítottak nagy figyelmet arra, hogy a fodrászati termékek milyen hatással vannak a fodrászok és vendégeik egészségére. Azóta nagyon sok termékösszetevőt tiltottak be, de sokaknál közben már kialakult akár többféle betegség is.

Ezért is volt nagyon fontos és meghatározó számomra, amikor az egyik olaszországi látogatásunk alkalmával megismerkedtem a cég abszolút prémium márkájával, a NEVITALY-val, ami rögtön a kedvenc márkám lett. Itt ismerkedtem meg először a brand különlegességével, az aromaterápia jelentőségével, az esszenciális növényi illóolajok és hatóanyagok csodálatos hatásával és erejével. Miután ezzel kezdtem el dolgozni, teljesen elmúltak az allergiás tüneteim!

Trangóni Réka

A cégünk azóta is folyamatosan teszteli az újonnan megjelenő termékeket, de még mindig nem találkoztam olyan különleges és komplex márkával, mint a NEVITALY. Ezután elkezdtem magamat képezni ebben az irányban is. Ma már aromaterapeutaként is jelen vagyok a színen. Több aromaterápiás tanfolyamon is részt vettem, kimondottan bőr és légzőszervi problémákra kihegyezve. Azóta nem csak az én, de a családom és a vendégeim élete is megváltozott.

Ez megváltoztatta a gondolkodásmódodat is?

Az évek alatt, amit a NEVITALY termékekkel töltöttem, kiegészült a tudásom az aromaterápiával. Úgy érzem ezzel kiteljesedett a szakmai életem. Fontosnak tartom, hogy minél több hozzám hasonló fodrásznak mutassam meg ezt a szemléletmódot és segítsek nekik abban, hogy még sokáig tudjanak ebben a gyönyörű szakmában dolgozni.

Egészségtudatos és holisztikus gondolkodású lettem és a NEVITALY ebben teljes profizmussal, prémium márkaként, maximálisan bizonyít a szalonomban nap mint nap, a vendégek legnagyobb örömére.

A szalonom a Trangóni Clean Beauty is ebben a szemléletmódban üzemel Vecsésen és a vendégek nagyon hálásak, hűségesek és örömmel veszik a fejlődést. Érezhetik, hogy értük vagyunk, hogy egy wellness szolgáltatás közepette szépülhetnek egészségtudatosan.

A Nevitaly termékei Réka kedvencei

A jelenlegi gazdasági helyzet sem zökkent ki a pozitív gondolkodásból?

A gazdasági helyzet engem is rákényszerített az árak emelésére, miután 24,5% éves inflációt mértek Magyarországon, és a rezsi költségeink is az egekbe szöktek. Mindezek mellett a fodrász kollégáim és a vendégeim információi rávilágítottak arra, hogy ma a legfontosabb érték a biztonság, a stabilitás, a kiszámíthatóság és a biztos alapok.

Ebben sokat segít a cégvezetés jelenlegi döntése, hogy a már említett márkák árait nem emelik idén, csak a legvégső esetben amikor már az EUR/Ft árfolyam elmozdulása elviselhetetlen terhet róna a cégre. Addig viszont a legtöbb magyarországi márkaforgalmazóval szembe megyünk, és igyekszünk megosztani és együtt vállalni a megemelt költségeket, nem pedig csupán a fodrászokra hárítani azokat.

Ezt remek döntésnek gondolom, hiszen ez is mutatja, hogy a cég mennyire lojális a fodrászaihoz, és hogyan gondolkodnak a cég által forgalmazott márkák jövőjéről.

A Trangóni Clean Beauty még a nehéz időkben is sikeres. Milyen tippekkel tudsz szolgálni?

A sikeres szalon üzemeltetéséhez a mai világban elengedhetetlen a folyamatos önképzés, az oktatásokon való részvétel, a szakmai tudás növelése, az online jelenlét és a marketing egyszerre. Robbanásszerűen fejlődik az online világ, így nekünk is haladni kell a korral. Nagyon sokan már egy fodrászhoz való bejelentkezést is képek alapján döntenek el, és online szeretnek időpontot kérni. Ki kell használnunk tehát a lehetőségeket.

További fodrásztartalmakért böngéssz az oldalon!

Trangóni Réka szalonjáról, a Trangóni Clean Beauty-ról itt olvashatsz!

Képek: Trangóni Réka